Programma

2017/2018

Swingende danslessen, kwaliteit balletlessen en creatief theater voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Graag vooraf aanmelden:
mail naar [email protected] of
bel of  WhatsApp naar  0646879190

Programma

Just Dance!

Swingende mix van de verschillende dansstijlen: jazz, african dance, modern en street jazz. In deze les komt echt alles aan bod!

Ouder & kind dans

Dansen en bewegen met je kind in je armen. Naast lekker bewegen wordt er gewerkt aan het versterken van de bekkenbodem spieren, (til)houding, flexibiliteit, kracht en conditie opbouw.

Pilates & Shape

Pilates is een body & mind training. In deze les doe je oefeningen om je spieren te versterken. Een verbeterde lichaamshouding, beweeglijkheid, soepele gewrichten en sterke spieren zijn voordelen van Pilates.

Keep Fit!

Energieke mix van aerobics, jazz, BBB en Pilates. Er wordt gewerkt aan het uithoudingsvermogen, kracht, balans en vitaliteit.

Peuterdans

vanaf 2 jaar
In de lessen peuterdans wordt de kinderen de beginselen van verschillende dansstijlen bijgebracht. Het kind wordt geprikkeld, geboeid en gestimuleerd om zijn bewegingsmogelijkheden te ontwikkelen en te ontplooien. Er wordt gedanst op verschillende soorten muziek. Van Dirk Scheele tot Michael Jackson en van klassieke muziek tot Afrikaanse drums.

Streetjazz

vanaf 4 jaar
Opzwepende dansles voor hippe jongens en meisjes. Muziek van nu! Voor de oudere kinderen zal er in de streetjazz les ook acrobatiek voorkomen.

Klassiek ballet

vanaf 4 jaar
Ballet is een klassieke dansvorm, gebonden aan een aantal vastgelegde technieken. Klassiek ballet stimuleert zelfverzekerdheid, creëert focus, is goed voor het lichaam en klassiek ballet vergroot de culturele kennis.

Modern ballet

Modern ballet is een dansvorm die veel natuurlijker is dan klassiek ballet. De muziek is ook niet per definitie klassieke muziek. In de les wordt gewerkt aan techniek, kracht, creativiteit, muzikaliteit en partnerwerk. De les is voor jongens en meiden.

Spitzen

Spitzen wordt toegevoegd aan de moderne balletles voor degene die voldoende techniekontwikkeling en lichamelijk geschikt zijn. Op spitzen dansen vereist van het lichaam een hoge mate van spierbeheersing, kracht en balans. Voor de jongens wordt tijdens de spitzenles gewerkt aan sprongtechnieken, pirouettes en liften.

Musical

vanaf 7 jaar
In de musicalles komen de drie musicaldisciplines (zang, dans en acteren) aan de orde. In eerste instantie wordt er afzonderlijk aan de ontwikkeling van de disciplines gewerkt. Al snel komt dit samen in 1 musicalstuk. De les is niet alleen geschikt voor het ontwikkelen van je zang, dans en acteerkwaliteiten, maar ook voor de opbouw van zelfvertrouwen en het presenteren van jezelf.

Toneel

vanaf 7 jaar
In de toneelles gaan de kinderen hun eigen toneelstuk creëren. De kinderen gaan hun creativiteit inzetten en met elkaar samenwerken om tot een fantastische voorstelling te komen. In de les wordt ook veel gewerkt met non-verbale communicatie (lichaamshouding, -taal en -bewustzijn, oogcontact, gebruik van stem en ademhaling en timing).

Bootcamp

Bootcamp training is een energieke mix van cardio en oefeningen. Er wordt gewerkt aan het uithoudingsvermogen, kracht, balans en vitaliteit. De les is in de buitenlucht (alleen bij hele slechte weersomstandigheden binnen in de studio)

Weerbaarheidstraining

Een kind dat weerbaar is kan voor zichzelf opkomen zonder daarbij een ander te schaden. Het zelfvertrouwen is zeer belangrijk voor de weerbaarheid. Tijdens de lessen zorg ik ervoor dat de kinderen zelfverzekerder worden, een stuk sterker worden(zowel fysiek als mentaal), leren opkomen voor zichzelf, grenzen leren aangeven en bewaken en dat de kinderen leren omgaan met hun angsten.
Weerbaarheidstraining is ook individueel te volgen. Zie voor meer informatie Praktijk.

Concentratietraining

Sommige kinderen hebben moeite om hun aandacht bij hun werk te houden en zijn snel afgeleid. Andere kinderen hebben weer een korte concentratieboog. In de les leren de kinderen spelenderwijs om prikkels van buitenaf te negeren, hun aandacht bij het werk te houden en zichzelf te corrigeren wanneer ze afgeleid dreigen te raken.

Cogmed is een wetenschappelijk bewezen geheugen- en concentratietraining voor kinderen. Concentratietraining is ook individueel te volgen. Zie voor meer informatie Praktijk.